3 weken lang ontregelde treinen op Schiphol

13 November 2023


Wanneer u de komende drie weken met de trein naar Schiphol airport reist moet rekening houden met een ontregeld schema van het treinverkeer. Vanwege werkzaamheden op het station kunnen er op momenten geen treinen of minder treinen rijden. Als ze wel rijden, rijden ze mogelijk niet volgens de dienstregeling. Ook kunnen passagiers last hebben van stof en extra geluid. Check, kort voor u met de trein gaat reizen, altijd de NS app of website voor de meest actuele informatie.

Lees meer

Into the future

3 November 2023

 

Zonnecollectoren zorgen voor warm water, een draaiend restaurant op de bovenste verdieping met een panoramisch uitzicht, een volledig geautomatiseerde parking. Hotelkamers die de gast opent met een vingerafdrukherkenning en die voorzien is van individueel instelbare klimaatregeling. En als hoogtepunt: een machine die in 18 minuten van ongebrande koffiebonen een vers kopje koffie maakte, wat kon een hotelgast zich nog meer wensen?

Lees meer

Explosieve stijging reizigers deze herfstvakantie

25 October 2023


Schiphol verwacht explosieve stijging passagiers in deze herfstvakantie. De verwachting is dat er in deze herfstvakantie maar liefst 3,3 miljoen passagiers de luchthaven zullen bezoeken. Dat is maar om en nabij een kwart meer bezoekers dan vorig jaar. Alle nodige maatregelen zijn getroffen om de mensen geen last te zullen bezorgen van lange rijen en chaos volgens de luchthaven.

Lees meer

Vanwege werkzaamheden minder treinen Schiphol

3 October 2023

 

Minder treinen in de richting van Amsterdam-Zuid. Van maandag 2 oktober 4.00 uur tot en met zaterdag 7 oktober 3.00 uur rijden er minder treinen vanaf Schiphol Airport naar onder meer Amsterdam-Zuid, Hilversum, Lelystad en Amersfoort Centraal. Onderhoud aan de tunnels onder Schiphol zijn hier de redenen van. Men dient rekening te houden met wat vertraging, de extra reistijd kan oplopen tot 30 minuten. 

Lees meer

Vakantieplannen, wees er op tijd bij !

29 September 2023

 

Tijdens het volgende zomerseizoen 2024 zullen er dagelijks gemiddeld 55 vluchten minder plaatsvinden. Het volgende zomerseizoen zal Schiphol - grofweg van april tot en met oktober - ongeveer 12.000 vluchten minder verwerken dan dit zomerseizoen 2023. Dat maakte de luchthaven bekend in haar zogeheten capaciteitsdeclaratie

Lees meer

Prijs van een hotelkamer stijgt fors

20 September 2023

 

Afgelopen jaar is de gemiddelde prijs van een hotelovernachting fors gestegen, zelfs naar een recordhoogte. Met een gemiddelde prijs van € 134,00 voor een nacht in een hotelkamer is dit een stijging van 52% ten opzichte van de prijs 2020.

Lees meer

Kabinet laat Schiphol minder drastisch krimpen

5 September 2023

 

Het aantal vliegbewegingen op Schiphol hoeft minder drastisch omlaag dan eerder de bedoeling was. Dat heeft het demissionaire kabinet besloten, meldt de Volkskrant vandaag. Niet 440.000 vluchten per jaar, maar 452.000 moet vanaf november volgend jaar de limiet worden. 

Lees meer

Schiphol opgekrabbeld na rampzomer 2022

29 August 2023

 

Schiphol-gidsen die passagiers de weg naar de juiste incheckbalie wijzen en vrolijk uitgedoste medewerkers die kinderen vermaken en traktaties uitdelen. Met zo’n 215.000 passagiers beleeft Schiphol vandaag een van de drukste dagen van het jaar, maar van chaotische taferelen is geen sprake. Dat ondersteunt de boodschap van Schiphol-directeur tijdens de presentatie van de halfjaarcijfers: het gaat weer goed. 

Lees meer

Aantal vluchten bijna op het oude niveau in Europa

21 August 2023

 

Het aantal vluchten in Europa is in juli bijna weer op het niveau van voor de coronapandemie gekomen, meldt de Europese luchtverkeersleidingsdienst EUROCONTROL. Wel zorgde het extreme weer voor veel vertraging.

Lees meer

Hoge werkdruk vrouwelijke Schiphol beveiligers

16 August 2023

 

Vrouwelijke Schiphol-beveiligers slaan noodkreet om immense werkdruk

Vrouwen fouilleren vrouwen, mannen fouilleren mannen: in de wet is vastgesteld dat beveiligers op Schiphol alleen reizigers van hetzelfde geslacht mogen fouilleren. Die regel zorgt in combinatie met een tekort aan vrouwelijke beveiligers voor een 'extreem hoge werkdruk' bij deze groep. "De een na de ander valt uit", vertelt Belinda Ring, al zestien jaar beveiliger op Schiphol. De groep beveiligers die hier werkt bestaan voor 75 procent uit mannen en voor 25 procent uit vrouwen. "De hoge werkdruk is er al zolang ik me kan heugen, maar wordt erger en erger omdat steeds meer personeel vertrekt."

Lees meer

Lastminute vakantie erg in trek

7 August 2023

 

Ongekende vraag naar lastminute-vakanties: 'Twee keer zoveel als vorig jaar'

Vanwege het aanhoudende herfstweer worden er al weken relatief veel vakanties naar zonnigere oorden geboekt, maar de afgelopen dagen is de vraag naar lastminutevakanties via Schiphol 'extreem' toegenomen. Als je met de auto naar Schiphol gaat, kijk dan op https://schipholparkeren.nl voor een goedkope start van een welverdiende vakantie.

Lees meer

Fileleed verwacht rondom Amsterdam

2 August 2023

 

Drukke A9 vanaf zaterdag, omleidingsroute voor dichte A4 en A10-Zuid.

Automobilisten die vanaf aankomend weekend naar Schiphol moeten reizen via Amsterdam krijgen naar verwachting te maken met grote drukte. Dat komt doordat de A4 en A10 Zuid van knooppunt Badhoevedorp tot oprit S109 RAI acht dagen lang dicht zijn. De snelwegen worden van zaterdag 5 augustus 22.00 uur tot voor de ochtendspits van maandag 14 augustus afgesloten in verband met werkzaamheden aan station Amsterdam Zuid. Verkeer wordt omgeleid via de A9 en A5. Daar worden files van maximaal een uur verwacht. Schipholhotel.nl adviseert daarom ook als u gaat vliegen in deze periode om op tijd van huis te vertrekken naar Schiphol.

 

Lees meer

Supermaan te zien in de nacht van 01-08

31 July 2023

 

Dinsdagavond en in de nacht van dinsdag naar woensdag is er sprake van een supermaan. Maar zal deze dan ook te zien zijn of is er sprake van bewolking.De maan komt dinsdagavond net na 22.00 uur op en gaat woensdag iets na 06.00 uur weer onder. Dit is nagenoeg ideaal, want daarmee overlapt de aanwezigheid van de maan grotendeels de periode dat de zon onder is en het dus donker is.

Lees meer

Drukke dagen en rustige dagen op Schiphol

27 July 2023

 

Vanaf vrijdag tot en met zondag is het drukker op de vliegvelden. Ook op maandag wil het wel drukker zijn door veel zakelijk vliegverkeer. De rustige dagen om te vliegen zijn over het algemeen de dinsdag en de woensdag. Het is altijd goed om te weten op welke dagen men drukte verwacht. Schiphol heeft op haar website een speciale pagina gemaakt met een druktemeter. Je kunt hier de verwachte drukte bekijken per dag. Je kunt tot twee weken vooruit kijken op https://www.schiphol.nl/nl/mijn-reisdag/vandaag

Lees meer

See Buy Fly Kortingsvoucher

22 August 2019

Vliegt u vanaf Schiphol en bent u van plan om te gaan winkelen, dan bent u nu nog voordeliger uit met de kortingsvoucher See Buy Fly!

Lees meer

Top 3 hotels