3 weken lang ontregelde treinen op Schiphol

13 November 2023


Wanneer u de komende drie weken met de trein naar Schiphol airport reist moet rekening houden met een ontregeld schema van het treinverkeer. Vanwege werkzaamheden op het station kunnen er op momenten geen treinen of minder treinen rijden. Als ze wel rijden, rijden ze mogelijk niet volgens de dienstregeling. Ook kunnen passagiers last hebben van stof en extra geluid. Check, kort voor u met de trein gaat reizen, altijd de NS app of website voor de meest actuele informatie.

Op haar website waarschuwt de NS dat aanpassingen in de dienstregeling kunnen per dag verschillen. Reizigers die van, naar of via Schiphol airport reizen, krijgen daarom het advies om voor iedere reis de app te checken. De werkzaamheden gaan duren tot en met maandag 4 december.

Minder of zelfs geen treinen
Er zijn een aantal momenten waarop er helemaal geen treinen rijden, deze zijn echter op één hand te tellen. Om te beginnen komend weekend, als in de nacht van zondag op maandag geen treinen rijden tussen Schiphol Airport en Leiden. Voor degene wie die nacht toch naar Schiphol of Leiden moet reizen gaat de NS bussen inzetten. Dit geldt ook voor het weekend van 18 en 19 november, dan rijden er geen intercity direct tussen Amsterdam en Rotterdam. In dat weekend zijn reizigers tussen Amsterdam en Rotterdam aangewezen op de reguliere intercity's. De hinder bereikt waarschijnlijk op zondag 3 december zijn hoogtepunt. Die dag rijden er geen treinen tussen Schiphol en Leiden. Ook dan worden er bussen ingezet door de NS. Ook overdag zullen reizigers last ondervinden, vooraf is er niet bekend hoeveel treinen er uitvallen. Volgens de NS moeten reizigers rekening houden met een extra reistijd van gemiddeld een kwartier.

Grote opknapbeurt
De werkzaamheden, waar prorail tot 2028 mee bezig is, zijn onderdeel van een grote opknapbeurt. De komende drie weken worden gebruikt om het spoor een te verhogen, zodat er geen hoogteverschil meer tussen de treindeuren en het perron is. Daarmee wordt het makkelijker om in, en uit, te stappen en met de trein via Schiphol te reizen. Ook worden delen van de bovenleiding, sporen en dwarsliggers vervangen. Lees meer hierover op de site van Schiphol airport.
Reizigers zullen relatief meer last ondervinden van de werkzaamheden dan wanneer dit zou gebeuren op een groter station, schiphol airport is een klein en ondergronds station. Prorail wilt de hinder zoveel mogelijk beperken door stof regelmatig weg te halen en geluidsabsorberende doeken te plaatsen. 

Vergelijk alle hotels bij Schiphol Booking.com

Top 3 hotels