Vanwege werkzaamheden minder treinen Schiphol

3 October 2023

 

Minder treinen in de richting van Amsterdam-Zuid. Van maandag 2 oktober 4.00 uur tot en met zaterdag 7 oktober 3.00 uur rijden er minder treinen vanaf Schiphol Airport naar onder meer Amsterdam-Zuid, Hilversum, Lelystad en Amersfoort Centraal. Onderhoud aan de tunnels onder Schiphol zijn hier de redenen van. Men dient rekening te houden met wat vertraging, de extra reistijd kan oplopen tot 30 minuten. 

Groot onderhoud
Er wordt hard gewerkt aan de tunnelbuizen van Station Schiphol Airport, volgens een woordvoerder van de NS. Onderdeel van de werkzaamheden is dat de tunnels een grote onderhoudsbeurt krijgen. Daarnaast komen er meer manieren om van de perrons naar Schiphol Plaza te komen. Ook komt er een verbinding naar het busstation.

Minder tunnelbuizen
Door het grote onderhoud zijn niet alle tunnelbuizen beschikbaar. Hierdoor vertrekken er minder treinen vanaf Schiphol Airport. Daardoor zullen de treinen die wel rijden drukker zijn en de extra reistijd kan oplopen tot 30 minuten. De NS raadt aan de reisplanner kort voor vertrek te checken. 

Geplande werkzaamheden
Vanaf vrijdag 7 oktober 3.00 uur tot en met maandag 9 oktober 2.00 uur staan er ook werkzaamheden gepland. Tussen Schiphol Airport en Amsterdam-Zuid rijden er dan ook minder treinen. 

Vergelijk alle hotels bij Schiphol Booking.com

Top 3 hotels