26 feb t/m 9 maart minder treinen naar Schiphol

27 February 2024


12 dagen extra reistijd rondom Schiphol vanwege werkzaamheden aan het spoor
Van maandag 26 februari tot en zaterdag 9 maart rijden er 12 dagen lang minder treinen langs station Schiphol, dit vanwege werkzaamheden aan het spoor. Het advies van de NS is om reizen via Schiphol te vermijden, indien mogelijk, en geeft aan dat er rekening gehouden moet worden met vaker overstappen en extra reistijd. In deze periode zal ProRail aan de constructie waarop het spoor ligt en het spoor zelf aanpassingen uitvoeren. Onder andere worden er twee wissels in de spoortunnel vervangen en wordt al de verlichting en technische installaties in de tunnel gecontroleerd. Dit onderhoud is nodig vanwege de drukte op station Schiphol en de hoge aantallen treinen die hier over het spoor denderen. Een tip van onze redactie is om eventueel een hotel te boeken een dag voordat u met het vliegtuig vanaf Schiphol vertrekt. 

Reizen via Utrecht of Haarlem
De NS raad reizigers aan, welke tussen Amsterdam Centraal en Leiden moeten reizen, om dit te doen via Haarlem. Reizigers tussen Amersfoort en Den Haag krijgen het advies om dit via Utrecht te doen. De extra reistijd hiervoor schat men op een kwartier tot een half uur. In het weekend van 2 en 3 maart kunnen reizigers de metro tussen Amsterdam CS en Amsterdam Zuid alswel tussen Amsterdam Zuid en Amsterdam Sloterdijk gebruiken met hun NS vervoerbewijs. Dit betreft respectievelijk de metrolijnen 52 en 50,51. NS raad aan om kort van te voren de reis te plannen in de NSapp.

Toekomst
Ook de periodes 29 maart tot 1 april en 9 mei tot 13 mei zullen er dit soort vertragingen zijn door de werkzaamheden rondom station Schiphol. Na deze perioden komt het hoogseizoen voor Schiphol eraan en zullen deze werkzaamheden afnemen. Vervolgens worden de werkzaamheden in november weer hervat.
De werkzaamheden aan het spoor rondom Amsterdam airport duren nu al zo'n twee jaar en de verwachting is dat dit nog vier jaar gaat duren. Reden hiervan is dat er steeds gewerkt aan één tunnelbuis en er geen werkzaamheden plaatsvinden in de vakantieperioden. Als alle werkzaamheden aan het spoor en de tunnels zijn afgerond zullen deze weer 40 jaar mee kunnen aldus ProRail.

Vergelijk alle hotels bij Schiphol Booking.com

Top 3 hotels