Schiphol App voor apple watch

11 January 2024

Schiphol lanceert app voor Apple Watch
Iedereen met een Apple Watch kan sinds deze week de nieuwe app van Schiphol downloaden. 
Via je eigen horloge ben je in staat om snel en gemakkelijk de belangrijkste informatie over je vlucht te ontvangen. Onder andere vertrek- en aankomsttijden, de juiste vertrekhal en gate tot en met de laatste status van je vlucht.

Comfortabel op reis
Schiphol streeft er naar de ervaring van reizigers zo stressvrij mogelijk te maken. De afgelopen tijd is er door de luchthaven hard gewerkt en geïnvesteerd in de ontwikkeling van de digitale mogelijkheden. Afgelopen jaar hebben ruim 1.6 miljoen unieke reizigers de iPhone of Android Schiphol app gedownload. Cijfers geven aan dat zo’n 30% van de iPhone gebruikers een Apple Watch hebben gekoppeld. Ontwikkeling van de app voor dit medium was daardoor een logische vervolgstap. 

Artificial (kunstmatige) Intelligence
Via de app maakt Schiphol het vertrek-, transfer- en aankomstproces inzichtelijk en voorspelbaarder, onder andere door het toepassen van slimme, zelflerende algoritmes. Op basis van deze databronnen geeft de luchthaven reizigers adviezen en inzichten over hun vlucht. 
Het afgelopen jaar zijn er duizenden bewegingssensoren in het plafond in de vertrek- en aankomsthallen geplaatst. Met zelflerende algoritmes worden daarmee de drukte en wachttijden steeds beter voorspelbaar. De ambitie is er om de volledige reis, van thuis tot bestemming en weer terug, transparant en voorspelbaar te maken.

Downloaden 
De eerste versie van de Schiphol Watch app is nu te downloaden in de iOS App Store. Zodra reizigers de Schiphol App downloaden verschijnt de app automatisch op de Apple Watch. Reizigers die in de toekomst willen helpen met het testen van ontwikkelde apps door Schiphol kunnen zich via de website van Apple aanmelden.

 

Vergelijk alle hotels bij Schiphol Booking.com

Top 3 hotels