Kodak momenten op Schiphol

11 March 2024

 

De ideale plekjes op Schiphol voor een mooi plaatje
Social Media, bijna iedereen maakt er gebruik van en allemaal willen we de mooiste en leukste foto’s posten. Waar kan je op Schiphol de mooiste foto’s maken voor Instagram, X of Facebook? Of maak gewoon een leuk kiekje voor opa en oma of voor de thuisblijvers. Wanneer je iemand wegbrengt, op reis naar een hotel in het zuiden gaat of gewoon een leuk dagje uit bent op de luchthaven zijn leuke en fotogenieke plekjes te vinden. Zet de camera op je telefoon stand-by, in deze blog nemen we je mee langs alle fotogenieke plekjes op Schiphol met een hoog kodakmoment gehalte.

Schiphol Plaza
Op Schiphol Plaza, waar iedereen bij kan komen, kun je op de foto met een echte vliegtuigmotor. Naast de winkel Planes@plaza vind je een heuse echte oude motor van een KLM DC-10. Je kan er zelfs inklimmen en de leukste foto’s maken. Dichterbij een echte vliegtuigmotor kun je haast niet komen.

Dichtbij de vliegtuigen
Nog steeds voor de securitycheck kan iedereen die dat wil, binnen in het gebouw, de ingang naar het  panoramaterras vinden. Hier vind je doorgaans veel vliegtuigfans die de vliegtuigen aan het spotten zijn, met de start- en landingsbanen op de achtergrond zie je de vliegtuigen starten en landen. Een mooi beeld om hier het perfecte plaatje te schieten. Ook staat er een oude Fokker-100 op het terras waar iedereen in kan om ook een mooie foto te maken. Lees goed de informatie over het panoramaterras, over de openingstijden en hoe daar te komen.

Trekpleister voor toeristen
Wie kent ze niet, de levensgrote letters die het logo I amsterdam laten zien. Deze staan niet alleen op verschillende plaatsen in Amsterdam maar ook op luchthaven Schiphol. Wanneer je vanuit Schiphol Plaza naar buiten loopt zie je ze links al staan. Talloze toeristen gingen, voordat ze na aankomst naar hun hotel vertrekken, voor om hier een leuk plaatje te schieten maar het is natuurlijk ook een uitdaging voor de locals om hier een leuke foto te maken.

Hollands glorie
Voor de mensen die dan gaan vliegen vind je na de securitycheck ook nog talloze leuke plekjes om je creativiteit met je camera te testen.  Na de douane kom je in lounge 3 grote gele klompen, die van een reus zouden kunnen zijn, tegen met een groot blok kaas op de achtergrond. Klim in de klompen en maak hier een typisch Hollands plaatje

Waan je een model
Oneindig lang zijn de gangen naar de gates. Rijen stoelen aan de zijkanten, looppaden en elektrische loopbanden in het midden. Een mooi decor voor een grappig filmpje, alsof je een model bent en over the runway paradeert. Laat familie en vrienden meegenieten van jouw avontuur en deel het filmpje of foto op je social media

Vlak voor vertrek
En dan nog even wachten voordat je het vliegtuig in kunt. Hier maak je de foto die iedereen maakt of gemaakt heeft. Een foto bij de gate met op de achtergrond het vliegtuig waar je later mee vliegt. Door de grote ramen maak je een mooi plaatje van het startpunt van je reis. Post je foto’s en vergeet daarna niet om je telefoon in de vliegtuig modus te zetten. Fijne vakantie!

 

Vergelijk alle hotels bij Schiphol Booking.com

Top 3 hotels